Sundhedstjek

Sundhedstjek er et tilbud om en samtale for dig mellem 16-24 år, hvor du kan tale om din fysiske, psykiske og seksuelle sundhed og trivsel.

Hvad tænker du om dit udseende? Og har dine tanker betydning for, hvordan du har det? Måske tænker du meget over, hvad du spiser, og hvor meget du vejer. Måske motionerer du for meget eller for lidt.

Det kan også være du har spørgsmål om træthed, stress, bekymringer, familie, venner, kønsidentitet, grænser, sex, rusmidler, ensomhed, selvskade eller noget helt andet.

Din sundhed og trivsel er vigtig, og derfor tilbyder Københavns Kommune dig et sundhedstjek.

Hvad er et sundhedstjek?

Et sundhedstjek er en gratis samtale ved en sygeplejerske og en psykolog, hvor du kan tale om din fysiske, psykiske og seksuelle sundhed og trivsel. Vi taler om lige præcis det, der fylder hos dig. Du kan også få målt din højde, vægt og fedtprocent.

Vi har tavshedspligt og deler ikke informationer om dig med andre uden, du er informeret om det. 

Sundhedstjek bliver afholdt i Center for Børn og Unges Sundhed og på flere ungdomsuddannelser i Københavns Kommune. Spørg eventuelt din studievejleder om sundhedstjek kommer ud på din skole. 

Opfølgende sundhedstjek

Du har mulighed for at få et opfølgende sundhedstjek, hvis du efter dit sundhedstjek ønsker at tale med teamet igen.

Måske har du nogle uafklarede spørgsmål eller er kommet i tanke om nogle ting, som du glemte at spørge om ved dit sundhedstjek. Det kan også være, at I talte om nogle ting, som du skulle arbejde med, eller nogen du skulle kontakte for at få anden hjælp.

Ved et opfølgende sundhedstjek kan du tale med teamet om, hvordan du har haft det, eller hvad der er sket siden dit sundhedstjek. 

Et opfølgende sundhedstjek varetages som oftest af en af dem, du talte med ved dit sundhedstjek. Hvis du har spørgsmål, der specifikt vedrører sociale forhold eller kost og motion, kan du også tale med en socialrådgiver eller en kost- og motionsvejleder.

Book et sundhedstjek

Alle mellem 16 og 24 år, som bor i Københavns Kommune, kan booke et sundhedstjek. Du kan også – uanset din alder og bopæl – booke et sundhedstjek, hvis du går på en skole, som får besøg af sundhedstjek.

Ring eller sms til 30 69 69 40 for at booke tid.